فاز ۱۱ پارس جنوبی در گذر زمان

برآوردها از میزان تولید گاز ایران از میدان مشترک پارس‌ جنوبی از افت ۳۰ درصدی آن حکایت دارد درحالی که قطر قصد دارد تا افق ۲۰۲۳، تولید گاز مایع‌شده از این میدان را حدود ۲ برابر کند.

به گزارش مشرق، حسرت رسیدن به فینال جام ملت‌ها روی دل‌مان نمی‌ماند اگر فرصت‌های تیم فوتبال ایران با بی‌دقتی هدر نمی‌رفت.حال اما این تجربه می‌تواند در میدان گازی مشترک پارس جنوبی نیز تکرار شود، رقابتی که فعلا در آن از قطر جلو هستیم، اما یک پیروزی شکننده.

برآوردها از تولید گاز ایران در پارس جنوبی نشان می‌دهد که از سال ۱۴۰۴، سالانه تولید به میزان ۲۸ میلیون متر مکعب کاهش می‌یابد و در صورت اجرایی نشدن پروژه فشارافزایی پارس‌جنوبی، تولید گاز ایران از این میدان مشترک در سال ۱۴۱۰، روزانه ۲۰۰ میلیون متر مکعب کاهش خواهد یافت، یعنی تولید فعلی گاز از این میدان یک سوم می‌شود.

هر چند افت فشار پارس‌جنوبی و ابهام درباره تامین مالی ۲۰ میلیارد دلاری این پروژه، یک تهدید جدی برای امنیت انرژی کشور است اما در طرف دیگر قطری‌ها دو پروژه را با مجموع سرمایه‌گذاری ۴۵ میلیارد دلار و با حضور ۷ غول نفتی دنیا برای افزایش تولید ۴۸ میلیون تنی LNG آغاز کرده‌اند که با تکمیل آن تا سال ۲۰۲۳، تولید گاز این کشور ۶۰ درصد افزایش خواهد یافت.

در حال حاضر با وجود سهم دوبرابری قطر از میدان پارس‌جنوبی، تولید گاز ایران روزانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون متر مکعب از این کشور بیشتر است و ایران از سال ۹۶ و با وجود تحریم‌های آمریکا توانسته در تولید گاز از قطر پیشی بگیرد.

طبق اعلام شرکت ملی نفت؛ هم‌اکنون مطالعات امکان‌سنجی و طراحی مفهومی تأسیسات فشارافزایی در ایران در دریا و خشکی انجام شده و قرارداد طراحی مهندسی پایه تأسیسات یادشده با مشاورین ذی‌صلاح داخلی و بین‌المللی منعقد شده است.

طبق برنامه، تأسیسات فشارافزایی ایران در چهار هاب، با ظرفیت کل ۳۴۰ میلیون مترمکعب در روز تعریف شده که کار ساخت آن، پس از انجام مطالعه مهندسی و تهیه اسناد مناقصه EPC هاب اول و همچنین برگزاری مناقصه و تنفیذ قرارداد EPC هاب اول، از سال آینده آغاز خواهد شد.

در این بین، قطری‌ها نیز دو پروژه برای افزایش تولید گاز از بخش شرقی و جنوبی میدان گنبد شمالی (پارس‌جنوبی) تعریف و آغاز کرده‌اند. از ۴۸ میلیون تن گاز مایع‌شده تولیدی در این دو پروژه تاکنون ۲۱ میلیون تن آن پیش‌خرید شده و برخلاف ایران به جای مصرف داخلی، صادر می‌شود.

حال روز گذشته العربی الجدید به نقل از وزیر انرژی قطر اعلام کرد که این کشور قصد دارد توسعه بخش شمال شرقی میدان گنبد شمالی (پارس‌جنوبی) را آغاز کند و ۱۶ میلیون تن دیگر به تولید گاز مایع‌شده تا افق ۲۰۳۰ اضافه کند، پروژه‌ای که در صورت موفقیت، شکست احتمالی ایران در سال‌های آتی را سنگین‌تر خواهد کرد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۲۰:۱۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۷
    1 0
    قطر پولش بیشتره سرمایه گذاری بیشتری میکنه و قطعا جلو میزنه.
  • IR ۲۲:۲۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۷
    0 0
    فارس کیهان که میگفتن ۵ بر ۱ جلو هستیم البته اونا تو رویای خودشون هستند تا ارتباط بین المللی ایران درست نشه زیر ساختها تجهیز و بروز نمیشه و روزانه کلی پول سرازیر میشه میره جیب قطر البته احتمالا آرش هم این داستان دارد
  • DE ۲۲:۳۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۷
    0 1
    یاس و ناامیدی از جنود شیطان است! امام (ره) برای رسیدن به موفقیت جهاد و کوشش برای خدا، توکل بخدا بعدش داشتن طرح علمی و عاقلانه، داشتن تیم جهادی و کاری و فنی بعدتلاش و کار و باز تلاش برای بهبود روش های فنی ،کار و کار و کار تا پیروزبدست بیاد.
  • IR ۰۰:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۸
    0 2
    به امید پیروزی و موفقیت بیش از پیش
  • DE ۰۸:۴۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۸
    1 0
    راه اول اینه از مردم ایران در این بخش سرمایه گذاری دعوت کنید که ایرانی ها بجای اینکه پول شون رو تو بانکها بذارن سود بگیرن و ارزش پولشون بیاد پائین ، بیان دراین پروژه سرمایه گذاری و سود بری کنند. راه دوم سرمایه گذاری وزارت نفت با خود مردم + سرمایه گذاری وزارت نفت باشرکای آسیایی مثل هند و چین و مالزی و غیره باهم نیز مفیده. راه سوم استخراج گاز به همه مناطق ایران وپوشش روستاها باکمک گرفتن از منابع مالی مردم برای استخراج بیشتر دراستانهایی که هنوز گاز ندارند.
  • DE ۰۸:۵۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۸
    0 1
    وزارت نفت نیروهای مهندسی سپاه و مهندسین جهادی رو برای راه اندازی چند برابر این پروژه ورود بده تا این مهندسین این مشکل فنی رو حل و نیاز به سرمایه گذاری خارجی رو کاهش بده. وزارت نفت میتونه از شرکت دادن کل مردم ایران برای سرمایه گذاری مالی این بخش دعوت کنه. با اعلام در صداو سیما و رسانه ها. وزارت نفت سهام گاز درست کنه وبه مردم سراسر ایران بفروشه و مردم رو درسود دلاری این منابع گازی شریک کنه .اگهی روزنامه ای بده. سرمایه گذاری در این بخش سودش چند برابر بیشتر از دلار و پراید غیره است. گاهی گره ایی که با دست باز میشه چرا باید بادندان باز کرد؟
  • IR ۱۳:۳۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
    1 0
    تا افق ۲۰۲۳؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ الآن که 2024 هستیم!!!!!!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس